|
| Výzva - nadpřirozená bytost z balady | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Ludmila Admin
Poèet pøíspìvkù : 2989 Join date : 10. 11. 17 Age : 57 Location : poblíž Olomouce
| Předmět: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 18/10/19, 09:18 pm | |
| S Fidgety jsme probraly mé návrhy na další výzvy a tady je první z nich - nadpřirozená bytost, ovšem poněkud netypická v našich končinách i ve hře. Moji zálibu v historii znáte, s tím taky souvisí i dobová hudba. Mám ráda tuto starou švédskou baladu https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/garmarna/herr-mannelig-502509 - zpívá se v ní o horské trolce, která přemlouvá šlechtice, aby si ji vzal. Zajímalo by mě, jak by taková bytost podle vás mohla vypadat - krasavice to určitě být nemusí. Nechte se inspirovat hudbou a textem (jsou i další varianty), a popusťte uzdu své fantazie ! |
| | | Lucisab Simí pisálek
Poèet pøíspìvkù : 2496 Join date : 11. 12. 17 Age : 29
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 18/10/19, 09:29 pm | |
| Páni to vypadá moc zajímavě Ludmi! už se těším až něco vytvořím |
| | | Hellohello Simí pisálek
Poèet pøíspìvkù : 2887 Join date : 21. 11. 17 Location : Ostrava
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 19/10/19, 06:38 am | |
| No teda, další perfektní nápad balada je opravdu inspirující, ale už teď vidím, že to pro mě bude strašně těžké |
| | | Kolikokoli Simík stavitel
Poèet pøíspìvkù : 960 Join date : 04. 03. 18
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 19/10/19, 02:41 pm | |
| |
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 19/10/19, 06:21 pm | |
| Krásná siminka, Koli! už se moc těším i na tvoji trolku jinak já už mám také rozpracováno, v TS4 se vytvářejí simíci hrozně snadno |
| | | Ludmila Admin
Poèet pøíspìvkù : 2989 Join date : 10. 11. 17 Age : 57 Location : poblíž Olomouce
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 19/10/19, 08:47 pm | |
| Moc pěkná děvucha, Kolikokoli, proč by trolka nemohla vypadat třeba takto ? |
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 22/10/19, 05:03 am | |
| Dokonale zpracovaná trollka! Moc se mi líbí její rysy, výraz, skin, úplně všechno jsi pěkně vystihla Myslím, že pěkná trollka by klidně mohla vypadat právě takto |
| | | Shina Simpařan
Poèet pøíspìvkù : 272 Join date : 20. 01. 18
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 03/11/19, 03:59 pm | |
| Perfektní trolka! Naprosto vystihuje moji představu |
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 07/11/19, 09:37 pm | |
| Tak jsem se taky odvážila do toho pořádně pustit omlouvám se, že některé věci nebudou sedět s textem písně Na samém počátku byl udatný zeman Mannerlig... ...jehož srdce bilo pro jeho panství a tvrdě pracující lid, který ke svému pánovi vzhlíželi s obdivem. Mannerlig tak pracoval každý rok za sebe i svoje druhy a tak svoje pozemky na horské výšině začali pod jeho péčí i vlivem nést svoje ovoce. Mannerlig miloval svoji zemi a té nezměrné lásky si brzy všimla i jiná bytost, která mezitím žila upozaděná v přítmí starých stromů tisíciletého lesa... Mladá lesní trolka, tak často hleděla na silného zemana a snila o tom, že by se mohla stát lidskou bytostí... bytostí kterou by mohl někdo jako on milovat. Neváhala proto zradit vlastní druhy a živena vlastní touhou jedné noci, zamířila k jeho domu... Mannerlig však cítil její přítomnost, protože spolu s ní se měnil i les... místo které tolik ctil. Jedné noci tak zaslechl zvláštní zpěv a vyšel ven ze svého obydlí... ...jako kdyby zpíval sám les... ten hlas... její hlas... byl jako zvuk větru, jako ozvěna ukrytá v dutinách stromů... jako něco na co neměl nikdy zapomenout. "Pane Mannerlig, pane Mannerlig, za ženu vezmi si mě, poslyš, co vše já mohu ti dát. Jen odpověď tvou žádám, zdali ano, nebo ne, zdali učiníš tak."Dvanáct bujných hřebců já tobě mohu dát, co spásají trávu v stinném háji, nikdo doposavad se je neodvážil osedlat, ani udidla dosud neznají.Ten hlas... a pak ji konečně spatřil... Pane Mannerlig, pane Mannerlig, za ženu vezmi si mě, poslyš, co vše já mohu ti dát. Jen odpověď tvou žádám, zdali ano, nebo ne, zdali učiníš tak.Dvanáct skvělých mlýnů já tobě mohu dát, co stojí mezi Tillö a Ternö žernovy jsem dala nejlepším bronzem okovat a okraje mlýnských kol jsou postříbřené.Pane Mannerlig, pane Mannerlig, za ženu vezmi si mě, poslyš, co vše já mohu ti dát. Jen odpověď tvou žádám, zdali ano, nebo ne, zdali učiníš tak.Zlatem tepaný meč já tobě mohu dát, ostří z kovu patnácti prstenů má, v bitvě bude kol tebe rány rozsévat, vždy slavné vítězství ti dá.Pane Mannerlig, pane Mannerlig, za ženu vezmi si mě, poslyš, co vše já mohu ti dát. Jen odpověď tvou žádám, zdali ano, nebo ne, zdali učiníš tak.Krásný nový šat já tobě mohu dát, co se honosnou vznešeností třpytí, jehla ani příze netkla onen šat, tkaný z nejbělejší hedvábných nití.Pane Mannerlig, pane Mannerlig, za ženu vezmi si mě, poslyš, co vše já mohu ti dát. Jen odpověď tvou žádám, zdali ano, nebo ne, zdali učiníš tak.Všechny tvoje dary bych přijal, kdybys byla křesťanskou ženou, však nyní dobře vidím, žes trolkou z horských skal, divoženkou a ďáblem zplozenou.Pane Mannerlig, pane Mannerlig, za ženu vezmi si mě, poslyš, co vše já mohu ti dát. Jen odpověď tvou žádám, zdali ano, nebo ne, zdali učiníš tak.Horská trolka vyběhla ze dveří statku ven, s nářkem hořké slzy prolila: „Kdyby neodmítl mě ten mladý zeman jen, prokletí bych se navždy zprostila.“-------------------------------------------------------------------------------------- Doufám, že nevadí, že jsem vytvořila i Mannerliga Horská trolka |
| | | Ludmila Admin
| | | | Hellohello Simí pisálek
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 08/11/19, 03:57 am | |
| |
| | | Janika31 Simík designér
Poèet pøíspìvkù : 1474 Join date : 06. 02. 18 Age : 32
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 08/11/19, 08:27 am | |
| Krása! Obě dvě trollky jsou moc vydařené. |
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 11/11/19, 08:40 pm | |
| - Hellohello napsal:
- Krásně zpracováno, Lucisab! trollka je strašně povedená a Mannelig se mi moc líbí! Jako vždy máš k tomu krásně zpracovaný příběh.
Btw. všimli jste si, že v původním textu je to jméno jako Mannelig a v překladu tam přidali R - Mannerlig? Divné
Já už mám taky hotovou trollku i Manneliga, ta balada mě dost inspirovala a uvidím, co s nimi dál ve hře udělám, ale bohužel se mnou přestala hra spolupracovat a po načtení jakéhokoli pozemku spadne, takže mě čeká dlouhé hledání chyby (stahovala jsem spoustu nových objektů, oblečení atd. ) - snad se mi to podaří odhalit. Taky jsem si toho všimla, ale jelikož jsem byla líná měnit Manneligovo jméno v písni, tak jsem se přizpůsobila překladu zajímalo by mě proč to tak je jinak doufám, Hello že se brzy tvoje hra umoudří... myslím, že konec roku je nějaký pro TS2 nepříznivý každopádně jsem moc zvědavá na tvoji trolku Jinak moc děkuji vám všem za milá slova |
| | | Ludmila Admin
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 02/02/20, 11:28 am | |
| Splním si i další dluh vůči fóru - vytvořila jsem si taky trollku, napřed v této podobě : A pak jsem ji ještě trošku upravila do mírně zcivillizovanější podoby, aby se jí pan Mannelig tak nebál : A protože se od toho trouby lásky ani sňatku nedočkala, tak mi jí bylo líto a postavila jsem jí aspoň domek, ten ukážu ve svém stavebním vláknu |
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 02/02/20, 05:01 pm | |
| Moc podařená trollka Ludmi! Už se těším i na její obydlí |
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 02/02/20, 06:49 pm | |
| Moc pěkná trollka líbí se mi obě její varianty. Na té první fotce se tváří trochu „zlověstně", aspoň se to tak z dálky zdá a na její domek už se moc těším |
| | | Janika31 Simík designér
Poèet pøíspìvkù : 1474 Join date : 06. 02. 18 Age : 32
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 03/02/20, 09:06 am | |
| Hezká trollka! Líbí se mi na té první fotce, jde z ní trochu strach, ale k ní to sedí! Těším se i domek. btw.:Taky se chystám tento rest splnit. |
| | | Kolikokoli Simík stavitel
Poèet pøíspìvkù : 960 Join date : 04. 03. 18
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady 05/02/20, 09:27 am | |
| To je trolka jak vyšitá! A na domek jsem taky zvědavá, to by si snad zasloužilo i nějakou minisoutěž - horské/lesní doupě pro troly :D. |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Výzva - nadpřirozená bytost z balady | |
| |
| | | | Výzva - nadpřirozená bytost z balady | |
|
Similar topics | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |