Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 03/01/22, 05:48 am
Tak to je naprosto úžasná stránka ty vánoční věci, wow! Asi těžko odolám, ale bojím se, že mi tentokrát už složka s downloady opravdu rupne
Díky moc za super tip, Ludmi
Janika31 Simík designér
Poèet pøíspìvkù : 1474 Join date : 06. 02. 18 Age : 32
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 20/01/22, 03:11 pm
Parádní stránka Ludmi . Moc děkujeme
Tak já taky přidám pár věciček, respektive modu, které jsem nedávno objevila a je to něco úžasného.
Separate Top/Bottoms for non-Everyday Clothes Mod
- Tento mód umožňuje vybírat odděleně vrchní a spodní díl oblečení pro non-každodenní oblečení. To znamená, že si můžete nakombinovat vlastní venkovní oblečení, sportovní, apod. Ovšem jen pokud je daný kousek zařazen do této kategorie již zmiňovaných. Za mě je to opět další krůček vpřed.
LINK
- K tomuto módu doporučuji ještě tento :
The Sims2RPC Rebrand
- Jde o program přes, který můžete, ale nemusíte spouštět TS2. Tento program umožňuju celkem slušnou škálu nastavení + lazyduchess tento program pravidelně aktualizuje a přidává další možnosti. Jde hlavně o možnosti pro novější počítače, na kterých je problém TS2 rozjet. Jedna z těchto možností je aplikace 4Gb Patche. Ten je dobrý k vyřešení problému s růžovým errorem a častému padání hry, rozšíří vaší paměť. Ukázka, jak takový růžový error (pink flashing) vypadá:
Mně osobně už se to taky stalo, ale díky 4gb patchi mám pokoj.
Více info ZDE
LINK
-K fungování módu výše, tento program nepotřebujete. Je tam uvedený návod, jak mód zprovoznit i bez Sims2RPC. Já osobně jsem si Sims2RPC stáhla nainstalovala a pak jsem jen mód vložila do složky, k tomuto programu. Hru spouštím Sims2RPC, jinak by mód nefungoval. Ale pro vás, kdo Sims2RPC nechce je tam vysvětlený popis, jak mód nainstalovat i bez.
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 21/01/22, 03:41 pm
No teda, to vypadá moc dobře! Už jenom samotné to třídění oblečení, přidá to tolik možností do hry! Ale i ten mod se zdá být hodně užitečný. Musím zaklepat, že v poslední době se hra jakž takž drží, ale občas mám problém s načítáním, který naštěstí jde vždycky vyřešit, ale zdrží to načtení vždycky ještě tak o 10-15 minut. Možná je tím, že mám až moc downloadů... ale jestli tenhle mod je opravdu schopný zabránit padání a problémům se hrou, tak to je něco. Musím si to pořádně prostudovat, až bude více času. Moc děkuju za zajímavé odkazy!
Janika31 Simík designér
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 23/01/23, 12:10 pm
@Hellohello : Máš pravdu! Je to fakt bomba. Ve hře to používám a je na výběr tolik možností. Hlavně pokud si i člověk v SimPE upraví categorie, můžeš mít vlastně cokoliv i v jiných kategoriích než jen ve všední . Strašně ráda si plánuju vršek i spodek zvlášť. Nabízí se hned více možností. Když si třeba stáhneš od Skell rozseparované ts2 věci ( věnovala se repository projektu, že ts2 věci, která byly fullbody rozkouskovala a udělala z toho vršky a spodky zvlášť s tím, že textury berou z toho původního outfitu, proto samotné soubory nejsou tak velké!) má je většinou v různých kategoriích a dá se s tím udělat opravdu zajímavý outfit ať už v každodenním oblečením nebo ve společenském apod. Takže jen a jen doporučuji! Možná vám neříkám, žádnou novinku a toto znáte, ale kdyby přeci jen ne, tady na ukázku, co mám na mysli.
A případně LINK, kde věci najdete!
Další věc, co mě nedávno velmi zaujala je, že šikovný člověk/ tvůrce jménem Lamare vytvořil Lifetime Want Chooser, v překladu předmět, kterým si můžete vybrat celoživotní přání vašich simíků. Pokud se vám nezamlouvá to, které jste dostali náhodně od hry, je možnost ho změnit! Když jsem tohle viděla, vyskočila jsem skoro 2 metry vysoko radostí . Parádní věcička.
Tady pár screenů a link ke stažení.
Stažení ZDE
Krom toho, tento člověk vytvořil další 50 nový životních přání!! Nehledě na to, že je k nim i český překlad. Všimla jsem si toho na fb, kdy to tam jedna slečna psala, že pracuje na překladu a má ho konečně hotový! Pořád mě udivuje, kolik šikovných lidí se mezi námi nachází a kteří to s ts2 ještě nevzdali!
Opět pár screenů a link ke stažení
Stažení ZDE
Lucisab Simí pisálek
Poèet pøíspìvkù : 2496 Join date : 11. 12. 17 Age : 29
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 23/01/23, 04:49 pm
Další parádní věci do hry těším se až něco vyzkouším
Ludmila Admin
Poèet pøíspìvkù : 2988 Join date : 10. 11. 17 Age : 57 Location : poblíž Olomouce
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 23/01/23, 08:34 pm
Jo, jo, zajímavé věcičky, kdyby člověk měl všechno vyzkoušet, musel by mít den nejmíň 36 hodin
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 25/01/23, 05:33 pm
Fíha, to jsou perfektní věci To oblečení jsem neznala a určitě to bude jeden z nejlepších přídavků do hry vůbec musím to vyzkoušet! Kolikrát bych potřebovala mít to oblečení rozdělené a jen kvůli vršku nebo spodku, který mi nesedí, ho vůbec nepoužívám.
A samozřejmě i ten kouzelný lapač snů - přesně tyto věci, co dodávají tolik nových možností do hry, ocením nejvíc! A 50 nových přání, to je neskutečné Btw. na té fotce je opravdu hodně podivné přání být 20x unesen mimozemšťany, to je šílené ale dokonalé!
Díky moc, Janiko! Obě tyto věci hrozně obohatí hru!
Janika31 Simík designér
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 25/01/23, 05:44 pm
Jee jsem ráda, že se to bude hodit! Hello, máš pravdu, že nekterá ta přání jsou docela zajímavá . Unesená mimozemšťany bych teda nechtěla být ani jednou .
Janika31 Simík designér
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 31/03/23, 03:44 pm
Ahojte!
Nedávno na mě vyskočila jedna super věc, kterou ve hře docela postrádám. Tou věcí jsou nižší základy , na které by se daly umístit třeba jen dva schody. Jeden šikovný tvůrce udělal celý DIY set, díky kterému je to možné.
Já vím, že existuje program, který něco takového umožňuje, ale popravdě jsem se v tom programu nikdy nedokázala vyznat a tohle je o moc snadnější varinta, alespoň pro mě.
Malá ukázka:
a TADY už link i s návodem. Snad se bude hodit.
Lucisab Simí pisálek
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 31/03/23, 04:46 pm
Páni, to vypadá moc zajímavě, moc děkuju za odkaz
Ludmila Admin
Poèet pøíspìvkù : 2988 Join date : 10. 11. 17 Age : 57 Location : poblíž Olomouce
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 31/03/23, 05:10 pm
Ano, je to zajímavý úlovek, asi ho taky vyzkouším !
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 08/04/23, 05:21 am
Bezva úlovek! a perfektní nápad od toho člověka, udělat všechny možné velikosti pozemků. Ani nevím o tom, že se to dá udělat nějakým jiným programem, ale tohle je ideální řešení! Díky moc za tento super odkaz
Janika31 Simík designér
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 10/04/23, 01:18 pm
Jsem ráda, že se vám to bude hodit!
Jinak Hello, ten program se jmenuje GridAdjuster a najít ho můžeš zde: LINK
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 10/04/23, 07:00 pm
Díky za odkaz, Janiko je dobré vědět o všelijakých možnostech pro hru a úpravu pozemků Našla jsem o tom programu zmínku v tom odkaze nahoře na ty už upravené pozemky, ale připadá mi to na první pohled dost komplikované, jednodušší je pro mě využít v tomto případě ty předpřipravené pozemky. Ale určitě je to zajímavý a užitečný program, někdy v budoucnu se na to podívám blíže
Ludmila Admin
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 09/05/23, 09:06 pm
Nevím, kam a proč se vypařil můj sobotní dotaz z rubriky Poradna TS2, tak ho zkusím dát sem. Jakou máte, prosím, zkušenost s CEPem ? Měla jsem ho před nějakým časem, ale asi špatnou verzi. Přebarvily se mi totiž některé originální předměty (třeba vnitřní šachy), ke kterým jsem ovšem neměla nic staženého Teď by se mi patrně hodil do té soutěže s květinovým domkem ...
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 10/05/23, 06:11 am
To je zvláštní, ten příspěvek jsem neviděla, snad není s fórem nic špatného...
A k tomu CEPu, neměl by způsobovat sám o sobě problém. Napadlo mě, jestli jsi měla správnou verzi pro svoji hru - ale předpokládám, že ano, protože se dívám na MTS a mají jen jednu verzi a buď automatickou nebo manuální instalaci https://modthesims.info/d/92541/the-quot-cep-quot-color-enable-package-v-9-2-0-15-may-2009.html zkusila bych si to stáhnout a nainstalovat znova (pokud je to tím).
A jak se ti ty předměty přebarvily, jak to přesně vypadalo? Když vyhodíš všechny downloady ze složky Downloads, spraví se to nebo ten problém ve hře přetrvává? Držím palce, ať se to podaří vyřešit
Ludmila Admin
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 10/05/23, 08:25 pm
Díky, Hellohello, za rychlou a odbornou odpověď. Ono už je to totiž opravdu delší dobu a já jsem pak hru přeinstalovala a hoooodně dlouho nic nestahovala, tak to zkusím znovu a uvidím
Janika31 Simík designér
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 14/11/23, 11:03 am
Ahojte. Nedávno mě zaujalo video od Antisocialbunny, které se specializuje na velmi zajímavé módy do TS2. Moc doporučuju mrknout.
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 09/12/23, 05:44 am
@Janika31 - super video Nejvtipnější je to mimino na začátku, jak boxuje nebo i později ve videu, jak chodí a dělá různé věci koho tohle napadlo? je to srandovní a trochu děsivé zároveň. Díky za zajímavé tipy - třeba to zahradničení a hlavně zvířata Strašně obdivuju všechny tyto talentované tvůrce. Ať už jde o cokoli, jakýkoli download, oblečení, objekty, tapety, všechno bývá tak propracované a krásné. Ale když se jedná o tak složité mody, tak mi to vůbec hlava nebere, jak něčeho takového mohli dosáhnout.
Ty zvířata vypadají nádherně. Občas je zvláštní vidět je provádět vyloženě psí věci, štěkat a vrčet, ale je to vtipné a samozřejmě je to úžasný a přínosný mod! Díky tomu, že je vytvořili ze psů, jim dali tolik animací a života! Hned je to jiné než statické objekty zvířat (které jsou ale taky nádherné a zbožňuju je). Škoda, že tyhle zvířata nepřidali maxisáci rovnou do hry. Vždycky mi taky chyběli koně...
Taky mě trošku mrzelo, když prodávali jeden datáč (teď nevím, jestli to byl FreeTime? Nebo už Seasons?), kde měli simíci pozorovat ptáky a ti ptáci měli být na obloze vidět. Do poslední chvilky tvrdili, že to tam bude, nakonec nebylo, odůvodnili to tak, že to způsobovalo nějaké velké chyby ve hře. Ale chápu to - raději nemít jednu takovou funkci, než dostat hru s nějakými kritickými bugy.
Kdysi jsem párkrát narazila na mod, který přidává ptáky na nebe i další efekty ze sousedství přímo na pozemek, pokaždé jsem na něj zapomněla a nedávno jsem ho znovu objevila a stáhla. Funguje to perfektně. Škoda, že jsem na tenhle mod nenarazila dřív! Využila bych ho do některých příběhů. Nejsem si jistá, jestli to už sem někdo dával, kdyžtak se omlouvám za svoji sklerózu
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 09/12/23, 07:28 pm
Ty zvířata mi taky přijdou úplně neuvěřitelná, podobně jako i jiné módy muselo to těm lidem dát tolik práce všichni tito tvůrci jsou tak šikovní nestačím se jen divit, co všechno ještě dokáží lidé vytvořit pro naši hru, která už sama o sobě není nejnovější jinak Hello, moc děkuji za odkaz, taky jsem si vždycky přála, aby v ts2 byli ptáci
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 07/04/24, 05:44 am
Nevím, jestli jsem to sem už nedávala, ale existuje jeden užitečný program Sims Collection Maker na vytváření kolekcí Já ho používám k tomu, abych snadno našla stažené objekty ve hře, jinak bych neměla šanci. Jediná nevýhoda je, že jdou přidávat jen objekty (ne tapety a podlahy).
Dá se stáhnout tady úplně dole: https://sims.jfade.com/index.php-category=1&subcat=5.html Zajímavé je, že tady se jmenuje Collection Creator. ale to interface vypadá úplně stejně. Našla jsem i tuto stránku, kde je pod jménem Maker, ale stejně tam není link ke stažení. https://sims-2-collection-maker.software.informer.com/ a používá se o dost snadněji, než ukazuje video na této stránce. Nechápu, proč nenatočili lepší tutoriál. Zbytečně tam klikají a vyskakuje tam error i u nahrání obrázku kolekce, což se mi nestává nikdy - a místo jasného návodu se musíme dívat, jak se proklikávají systémem... Když vidím to video, raději to popíšu (kdyby náhodou měl někdo zájem o tento program je opravdu funkční a bezproblémový) - je to jednoduché tak moc, že jsem na to přišla i sama
Doporučuju si předem nachystat nějaký obrázek kolekce třeba na plochu (je jedno, jak bude velký, stejně to ten program ořeže na vhodnou velikost - klidně si udělejte třeba v Malování malinkatý obrázek třeba jen vyplněný nějakou barvou a uložte např. jako .jpg) a ještě složku s downloady (package), které mají patřit do kolekce. A potom v tom Collection Creatoru: 1. Klik na ikonu hvězdy (make new collection) 2. Vyplnit políčka: Name of Collection (pojmenujte libovolně - toto bude název kolekce tak, jak se má zobrazit ve hře po najetí na ikonu kolekce) Picture - kliknutím na 3 tečky vybrat obrázek pro kolekci (ten váš přichystaný obrázek) Collection Type - třeba both (pets only) - podle typu hry (já mám všechny datadisky, pokud máte jen základní hru, tak vyberte podle toho) 3. Klik buď na židličku (přidat jednotlivé objekty) nebo složku (batch) - tuto složku používám já a vyberu tu svoji složku s package, které chci do kolekce. 4. Jakmile se všechny downloady načtou, klikne se na zelenou fajfku 5. Klik na ikonu diskety (save) - zvolí se jméno kolekce (název souboru s kolekcí, který se potom vloží do složky Collections) a uloží. A pak se jen počká, až se v programu dole na liště zobrazí File successfully saved Svoji kolekci najdete jednoduše v kolekcích ve hře podle toho svého obrázku.
Naposledy upravil Hellohello dne 13/05/24, 07:07 am, celkově upraveno 1 krát
Janika31 Simík designér
Předmět: Re: Užitečné downloady pro TS2 09/05/24, 06:16 pm
Trochu později, ale přece . Moc děkuji za užitečný program Hello! To musím ozkoušet, protože je opravdu někdy docela fuška najít určité objekty v tom kvantu downloadů...